Us against the world

Nu har det varit uppehåll här ett tag.. Har varken haft ork eller lust att sätta mig ner o skriva. Tid har det inte saknats, bara drivet och inspiration. 
 
Så nu sitter jag här, i Helsingfors på min utlandspraktik. Enligt mig kunde jag inte hamnat på ett bättre ställe. Dels för att Helsingfors i min mening är en av de finaste städerna som finns och dels för att min praktikplats är grym! Finlands Finansdepartement! Uppgifterna jag har är intressanta och de jag jobbar med är riktigt bra! Har varit här i två veckor nu och det känns riktigt bra, förutom att man längtar hem lite - till sambon, katten, lägenheten, familjen, vännerna.
Men jobbar inne i centrala Helsingfors och bor en bit utanför så blir det tidiga mornar och sena kvällar, vilket lämnar lite utrymme för att känna sig ensam. När man kommer hem är man trött och hungrig, man äter, slappar lite sen går man och lägger sig. 
Man behöver iaf inte anpassa sig efter kulturskillnader på samma sätt som om jag varit i något annat land vilket är skönt, maten är likadan som hemma så man behöver inte oroa sig över det. Det mesta går av sig självt.
 
Det mesta har varit introduktion, men i början av veckan fick jag lite projekt att jobba med. Det är riktigt intressanta grejer - öppen förvaltning. Förvaltning är mitt absoluta favoritområde när det kommer till statsvetenskap så det är grymt kul att få testa jobba med det! 
 
Ska bli kul att få uppleva våren här - för att sedan åka hem igen och njuta av den svenska sommaren!