Låta klockan stanna

Vad är det med tanken på semester som får hjärnan att liksom bli luddig och mer eller mindre sluta fungera. Vad är det som gör att man så fort man närmar sig semester mer eller mindre stänger av all tankeverksamhet och går på tomgång. Hur kan man bara släppa allt och bara göra saker per automatik. Att börja räkna ner dagar, timmar och minuter tills det att man får gå hem, en dag närmare semester. Tanken på att vara ledig... 
 
Jag har jobbat idag. Från klockan 07.00 till 16.00. Timmarna går ganska fort när man har något att göra, får lösa ett problem. Men ändå så tittar jag ständigt på klockan, räknar timmarna...först till frukost, sen till lunch, sen eftermiddagsfika och till slut är det dags att gå hem. Semesterlunket började redan förra veckan, man är liksom närvarande och gör det man ska men det enda som egentligen driver en är tanken på semester. Allt går på automatik. 
 
Men inget mer tittande på klockan nu, semestern ska endast bestå av lugn och ro, men ändå massa roligt. Efter semestern kan man titta på klockan igen. Räkna ner dagarna till julledigheten. 
 
Dags att låta klockan stanna ett tag.